Over ons

Wat wij willen

Buitenzwemmers verenigen, het plezier van buitenzwemmen uitdragen en iets doen aan het open zwemwatertekort dat pijnlijk duidelijk werd door corona en de hittegolven. We willen in het water mogen waar het kan, op eigen verantwoordelijkheid, en streven daarom naar een andere wetgeving, want nu is in België buitenzwemmen vrijwel overal verboden. In het buitenland mag het net overal, zolang er geen uitdrukkelijk gevaar is voor iedereen. Daar willen wij naartoe.

Hoe we dat gaan doen

Naar het voorbeeld van de Britse Outdoor Swimming Society, die ook ons mission statement inspireerde, met een website en facebookpagina een community uitbouwen. Zwemmers zijn immers vaak eenlingen, waardoor ze als groep niet sterk staan, en er zijn verschillende soorten zwemmers, ook buiten. Ze krijgen allemaal onze steun.

We werken aan een groter draagvlak samen met gelijkgestemde individuen, clubs, verenigingen en federaties, zoals momenteel al met de Vlaamse Zwemfederatie, Redfed en Triatlon Vlaanderen. We verzamelden de argumenten voor een wetswijziging, in het volle besef dat de weg nog lang is, en proberen gehoord te worden door de bevoegde beleidsmensen.

Waarom

Buiten zwemmen is een medicijn, met grote geneeskracht, maar het is ook een groot geheim. Zo geheim dat België het is vergeten. Lees hier.

Wie we zijn

Albert Baeckens, Ann Deceulaer, Dirk Lauwers, Sigrid Spruyt, Petra Damen en Guido Smit, enthousiaste openwater- en winterzwemmers.

© Copyright 2022 Outdoor Swimming Belgium. Alle rechten voorbehouden.